matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Pc i V wiedząc że wysokość graniastosłupa jest 8.
BENEK34:
Podstawą graniastosłupa jest romb o kącie ostrym 30 stopni i boku długości 12.
1 cze 10:56
ICSP:
V = P
p
*H P
c
= P
b
+ 2P
p
1
P
p
=
a
2
sinα
2
Teraz myślę ze już bez problemu pójdzie.
1 cze 10:58