matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie parametru K w ciągu arytmetycznym
Oświecony:
a
1
= 3 a
2
= k +1 a
3
= 3k − 6 Dla jakiej wartości parametru k liczby: a1,a2,a3 są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego
Jak coś takiego obliczyć?
1 cze 10:22
ICSP:
dla ciągu arytmetycznego: 2a
2
= a
1
+ a
3
1 cze 10:25