matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
magda:
x
1
+1=
x−3
x−1
1 cze 10:16
ICSP:
D : x ∊ R\{1;3}
x + x − 3
1
2x − 3
1
=
⇔
=
⇔ (2x−3)(x−1) = (x−3). Dokończ sama.
x−3
x−1
x−3
x−1
1 cze 10:18