..
angel2010: Narysuj wykres funkcji i omów ich własności.
y=x+2/x+1
1 cze 08:26
krystek: napisz czytelnie wzór funkcji
1 cze 08:47
angel2010: pomoże mi ktoś?
1 cze 09:44
Bogdan:
Najpierw zapoznaj się z obsługą tej strony, z lewej strony masz instrukcję:
(
wpisz a otrzymasz, kliknij w link
Kliknij po więcej przykładów.
Poprawne zapisanie swojego problemu na pewno szybciej wywoła odzew. To, co napisałeś
| | 2 | |
odczytuje się tak: y = x + |
| + 1, czy taki jest zapis twojej funkcji? |
| | x | |
1 cze 09:48
angel2010: w liczniku jest x+2 a w mianowniku x+1
1 cze 09:51
Bogdan:
Zapisz to normalnie, chcesz pomocy? − to zapisuj poprawnie swoje zadania, nikt nie będzie
odgadywał, co masz na myśli w swoich niepoprawnych zapisach.
1 cze 09:54
dooominisia: x+2x+1=(x+1)+1x+1=x+1x+1+1x+1=1+xx+1=1x+1+1
1 cze 10:20
dooominisia: czyli masz narysować wykres y=1x i przesunąć o wektor u→=[−1,1]
1 cze 10:20
asd: fzsfΩ
6 kwi 19:48