matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kiedy funkcja?
ahmed:
kiedy funkcja f(x) =(3m+9)x−1 jest; a)rosnaca? b)malejąca? c)stala? PILNE
31 maj 22:52
Vax:
funkcja liniowa y=ax+b jest rosnąca dla a>0, malejąca dla a<0, stała dla a=0
31 maj 22:56