matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kiedy funkcja f(x)=(4-2m)x-7 jest;
achimek19:
Kiedy funkcja f(x)=(4−2m)x−7 jest; a) rosnąca? b)malejaca? c)stała? Potrzebne na juz !
31 maj 22:13
Godzio:
f(x) = ax + b Dla a > 0 → rosnąca Dla a < 0 → malejąca Dla a = 0 → stała
31 maj 22:28