matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
Asia:
Oblicz:
6 *
4
√
2
− 2
(
5
/
4
)
b =
64
0
,
1
2
5
31 maj 21:07
Asia:
Pomocy
31 maj 21:14
M4ciek:
6 *
4
√
2
− 2
5/4
b =
64
0,125
6 * 2
1/4
− 2
5/4
b =
(2
6
)
1/8
2
1/4
(6 − 2)
b =
2
3/4
2
1/4
* 2
2
b =
2
3/4
2
9/4
b =
2
3/4
b = 2
6/4
b = 2
3/2
b = 2
√
2
31 maj 21:16