matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie
lulaaa:
Czy mógłby ktoś sprawdzic te 2 przykłady ?
z góry dzięki . C= (−2 1/2 ; 7) , D= (−8−4) CD= (−8 − ( 2 1/2 ))
2
+ (−4−7 )
2 CD = (−13
2
) + (−11
2
) CD=(169+121 CD=
√
290
C= (−3 ; 7 3/4 ) , D=( −1;2) CD= (−1−(−3))
2
+ (2 − 7 3/4 )
2
CD= (2
2
) + ( −29
2
) CD= 4+841 CD=
√
845
31 maj 19:32