gr
patrycja: Przekątna sześcianu ma długość 4 √3 . Powierzchnia całkowita tego sześcianu jest równa
31 maj 14:22
Grześ: d− przekątna sześcianu 4√3
a− bok sześcianu
Ze wzoru:
d=a√3
a=....
A potem do wzoru:
Pc=6a2=....
31 maj 15:02
patrycja: jak to dalej?
31 maj 15:43
Adam:
zrób coś w końcu sama, masz tu wszystko podane na tacy
31 maj 15:51
Grześ: Dokładnie
Adam... ciesze się, że masz podobne zdanie... a wręcz takie samo

Już nie wypominam brak znajomości najprostszych wzorów... napisałem je.
Trudność ( a raczej łatwość) kolejnego kroku, to samo podstawienie... i policzenie.
Post ten odnosi się do wszystkich zadań... masz TYLKO obliczyć
31 maj 16:02
Grześ: A.. jeszcze chciałem dodać, że trzymam kciuki... wszyscy jesteśmy tu mili i życzliwi, więc
postaraj się również pokazać od najlepszej strony
31 maj 16:03
patrycja: oprócz tych kilku zad mam jeszcze 115 innych dlatego bardziej pomagają mi całe rozwiązania niż
częściowe ale mimo to dziękuję za pomoc
31 maj 16:05
Grześ: Nie widzę tu braku części rozwiązania...
Masz podany cały tok rozumowania... liczenie na wartosciach w matematyce to już praktycznie
ostatni krok... najłatwiejszy...
Masz podane wartości i po prostu podstaw policz... a im prędzej zrozumiesz to, tym szybciej
weźmiesz się za następne zadania

Powodzenia... jak coś to ja tu siedzę
31 maj 16:07
Łukasz: ale ja też nie wiem jak to zrobić
31 maj 16:12