matematykaszkolna.pl
gr patrycja: Przekątna sześcianu ma długość 4 3 . Powierzchnia całkowita tego sześcianu jest równa
31 maj 14:22
Grześ: d− przekątna sześcianu 43 a− bok sześcianu Ze wzoru: d=a3 a=.... A potem do wzoru: Pc=6a2=....
31 maj 15:02
patrycja: jak to dalej?
31 maj 15:43
Adam: zrób coś w końcu sama, masz tu wszystko podane na tacy
31 maj 15:51
Grześ: Dokładnie Adam... ciesze się, że masz podobne zdanie... a wręcz takie samo emotka Już nie wypominam brak znajomości najprostszych wzorów... napisałem je. Trudność ( a raczej łatwość) kolejnego kroku, to samo podstawienie... i policzenie. Post ten odnosi się do wszystkich zadań... masz TYLKO obliczyć emotka
31 maj 16:02
Grześ: A.. jeszcze chciałem dodać, że trzymam kciuki... wszyscy jesteśmy tu mili i życzliwi, więc postaraj się również pokazać od najlepszej strony emotka
31 maj 16:03
patrycja: oprócz tych kilku zad mam jeszcze 115 innych dlatego bardziej pomagają mi całe rozwiązania niż częściowe ale mimo to dziękuję za pomoc
31 maj 16:05
Grześ: Nie widzę tu braku części rozwiązania... Masz podany cały tok rozumowania... liczenie na wartosciach w matematyce to już praktycznie ostatni krok... najłatwiejszy... Masz podane wartości i po prostu podstaw policz... a im prędzej zrozumiesz to, tym szybciej weźmiesz się za następne zadania emotka Powodzenia... jak coś to ja tu siedzę emotka
31 maj 16:07
Łukasz: ale ja też nie wiem jak to zrobić
31 maj 16:12