matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
grran
patrycja:
Objętość sześcianu o polu powierzchni całkowitej 216
2
jest równa:
31 maj 14:22
Grześ:
P
c
=216 P
c
=6a
2
6a
2
=216 a
2
=36 a=... I objętość: V=a
3
=....
31 maj 15:03
ICSP:
P
p
= 6a
2
V = a
3
216 = 6a
2
a
2
= 36 a = 6 V = 6
3
= 216
31 maj 15:03