matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
ANIA:
dany jest rozkład pewnej zmiennej losowej dyskretnej x: x=xi −3 −2 0 1 3 4 P(x=xi) 0,1 0,1 0,4 0,1 0,2 0,1 obliczyć prawdopodobieństwa: P(x=2) P(x<1) P(x>=1)
31 maj 11:24