matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geo...
.1. 2A.Pomocy:
Oblicz promień koła wpisanego w romb o boku długości 6 i kącie ostrym równym 60○.
30 maj 19:29
M:
16 mar 06:01
Mei Lin:
2p=4*6=24 p=12 S=a
2
*sinα
√
3
S=36*
=18
√
3
2
S
r=
p
18
√
3
3
√
3
r=
=
12
2
16 mar 12:05
rąbek:
3
√
3
h=2r=3
√
3
⇒ r=
2
16 mar 13:26