matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Danka:
Wyznacz miary kątów α i β.
30 maj 19:23
Godzio:
α = β (kąty oparte na tym samym łuku) α = 180
o
− 90
o
− 30
o
= 60
o
(kąt oparty na średnicy ma 90
o
) α = β = 60
o
30 maj 19:48
Danka:
Dziękuję!
30 maj 19:51