zad
jacazad:

ciało sztywne,ruch harmoniczny fizyka
1.jakie siły dzialaja na belke na ktorej wisi lampa(m) chyba trzeb a obliczyc wypadkową
momentow siły i wypadkowa siłę
30 maj 17:26
jacazad:

2.ruch harmonicny
oblicz wyhylenie x(ile sprezyna sie rozciagnie)
F=kx
30 maj 17:29
jacazad:

3.ro−wspolczynnik tarcia
l długosc czyli we wzorze Asin(omegat+alfa) to A=l
Udowodnij ze areometr porusza sie ruchem harmonicznym,znajdz czestotliwosc drgań
30 maj 17:32
jacazad:

czarna kulka(m1) to siadający owad ktory ma m,v
znajdz predkosc kątowa bryły sztywnej tuz po wyladowaniu bierdonki(Lprzed=Lpo),omega=?
b0wylicz na jaka max wys.wzniesie sie srodek masy układu(prawo zach energii)Ep=Ek
30 maj 18:09
jacazad:
30 maj 18:43
jacazad:
30 maj 19:14
jacazad:
30 maj 20:27
jacazad:
30 maj 20:59
jacazad:
30 maj 21:54
jacazad:
30 maj 22:15
jacazad:
30 maj 22:19
jacazad:
31 maj 07:59