matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym
ziro:
Oblicz promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym, wiedząc że wysokość trójkąta wynosi h = 2
√
3
30 maj 09:26
tn:
2
4
√
3
R = 2/3h =
* 2
√
3
=
3
3
30 maj 09:40