powiedzcie że dobrze :)
wojtek: powiedzcie że dobrze
| | 1+sin60 | | 1−sin30 | | 2√2+√6 | |
1. |
| + |
| = wyszło mi |
| |
| | 4cos45 | | 2cos45 | | 4 | |
2. S=(−3,2) , A=(4,−1)
równanie jest dobre ? (x+3)
2+(y−2)
2=58
3. S=(−4,2), A=(6,−4)
(x+4)
2+(y−2)
2=136
byłbym wdzięczny jak ktoś by mi narysował bo nie wiem o co w tym chodzi
| | ba | |
dane są odcinki długości a,b,c. Skonstruuj odcinek |
| |
| | a+c | |
29 maj 21:02
krystek: w pierwszym otrzymałam(4√2+√6)/8
2i3 dobrze a w czwartym tw Talesa
29 maj 21:26
Eta:

z tw. Talesa:
29 maj 21:33
wojtek: Dziękuje Eta
dobra z Ciebie kobieta
mogłabyś jeszcze rzucić na te z funkcjami który wynik jest prawidłowy
29 maj 21:35
Eta:
| | 4√2+√6 | | 1 | | 1 | |
1) wynik : |
| = |
| √2+ |
| √6
|
| | 8 | | 2 | | 8 | |
2) jest ok
29 maj 21:38
Eta:
3) też ok
29 maj 21:38
wojtek: nie mogę dojść do tego wyniku
gdzie robię błąd
| | 0,5 | | 1+√3+1 | | 2+√3 | | 4√2+2√6 | |
+ |
| = |
| = |
| = |
| |
| | √2 | | 2√2 | | 2√2 | | 8 | |
29 maj 22:03
Eta:
| | | | 2+√3 | | 1 | | 4+√3 | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| =
|
| 2√2 | | √2 | | 4√2 | | 2√2 | | 4√2 | |
= ............. dokńcz, usuń niewymierność z mianownika
29 maj 22:10
Eta:
W liczniku pierwszego ułamka masz niepotrzebne
mnożenie przez 2
29 maj 22:12
wojtek: godzinie się głowie dlaczego nie mogę dojść do poprawnego wyniku
i gdyby nie post wyżej nie doszedłbym do tego że źle przepisałem przykład

miało być w liczniki pierwszego ułamka 2sin60
30 maj 15:39