matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdź czy jest tożsamością
madziaaa:
spr czy równość ctgα + sinα / 1+cosα = 1/sinα jest tożsamością
29 maj 20:29
Anna:
Jest, już Ci piszę.
29 maj 20:31
Anna:
cosα
sinα
cosα(1+cosα)+sin
2
α
L =
+
=
=
sinα
1+cosα
sinα(1+cosα)
cosα+cos
2
α+sin
2
α
cosα+1
=
=
=
sinα(1+cosα)
sinα(1+cosα)
1
=
sinα
1
P =
, L=P
sinα
29 maj 20:36