29 maj 19:14
Adam: Wyznaczyć dziedzinę
29 maj 19:17
Adam: Baaardzo proszę o pomoc
29 maj 19:19
TOmek: −x−1≠0
−x≠1
x≠−1
D=R\{−1}
29 maj 19:32
Ika: Kolega wyżej zapomniał, że pierwiastek musi być większy lub równy zero

Bo inaczej wyjdzie,
że f(x)=0
Więc:
−x − 1≠0
x≠−1
i
−2x + 1 ≥ 0
−2x ≥ −1
x ≤ 1/2
zatem:
D = {x: x∊(−∞ , 1/2> / {−1}}
29 maj 19:44
Godzio:
Koleżanka wyżej zapomniała, że liczby spod pierwiastka nieparzystego stopnia nie muszą być
nieujemne
29 maj 19:47
oaxoaxoax: Godzio zapomniał, ale właśnie czego zapomniał Godzio. Chyba już niczego.
29 maj 19:52