matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak sie to oblicza metoda podstawiania moze ktos mi wytlumaczyc ? i tam powinna
matematyka:
x−y+2=0 2y=x+6
29 maj 19:06
tn:
x+2=y 2(x+2) = x+6 x+2=y 2x+4=x+6 x+2=y x=2 y=4 tak się własnie rozwiazuje metodą podstawiania
29 maj 22:49