matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
manu94:
Sporządź wykresy funkcji sprowadzając wzory do postaci kanonicznej.
x + 1
x + 1
y=
. Określ liczbę rozwiązań równania |
|=m, w zależności
x − 1
x − 1
od m. (tam bezwzgledna, ale kreseczki nie sa takie duze, nie wiem, jak tu zrobic
Bardzo prosze o pomoc
Dziękuję wszystkim za jakiekolwiek wskazówki.
29 maj 16:10
Święty:
Narysuj wykres funkcji
2
y=
+1
x−1
x+1
i odbij to co pod osią OX, otrzymasz wykres y=|
|
x−1
Na podstawie wykresu odczytaj liczbę rozwiązań.
29 maj 17:15
manu94:
dzięki wielkie
teraz wszystko jasne
29 maj 18:52