matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MAcierze
Kaja:
Proszę o pomoc w rozwiazaniu układu równań z macierzy. 3x
1
−2x
2
+5x
3
+4x
4
=2 6x
1
+4x
2
+4x
3
+3x
4
=3 9x
1
−6x
2
+3x
3
+3x
4
=4 Wyliczyłam rząd macierzy. Rząd A=3 i rząd U=3
29 maj 16:05