ciagi arytmetyczne
kredek: prosze o rozwiazanie tych zadan
1) wyznacz ciąg arytmetyczny, tzn podaj a1 , r , oraz wzor na an
a) a8 + a13 = 37 , a9 − a6 = 9
b) a5 = −3 , S7 = −14
2) wyznacz liczbe "n" wyrazow ciagu majac dane
a1 = −27 an = 15 r = 3,5
29 maj 12:05
krystek: popatrz na wcześniej już objaśniane takie zadania.!
29 maj 12:15
kredek: czlowieku prosze Cie nie mam czasu musze to do 13:30 zrobic
29 maj 12:26
Waldek:
Spiesz się powoli he he
29 maj 12:36
kredek: wiesz bym mogl sie smiac ale to jest mojej dziewczyny zadanie i jak tego nie zrobi to nie zda
29 maj 12:36
kredek: pomoze mi ktos prosze
29 maj 12:52
Waldek:
No to po Tobie, dziewczyna na pewno zrezygnuje z takiego chłopaka, który nie potrafi
odrobić za nią lekcji
29 maj 13:24
max: juz robie moment
29 maj 13:33
29 maj 13:36