Zadanie z kosmosu - Funkcje :)
Frumpy: Tak więc liczyłem to zadanie, cos tam mi wychodzilo, ale chyba raczej zle, bo liczby z
kosmosu:(
Proszę o pomoc

Narysuj wykres funkcji f(x)= 2√x przesuniętej o wektor [−4,−3]. Napisz wzór nowej funkcji g(x)
a nastepnie przekształc do otrzymania wykresu | g(x) |.
29 maj 01:28
Godzio:

f(x) = 2
√x → g(x) = 2
√x + 4 − 3
h(x) = |g(x)| = |2
√x + 4 − 3|
29 maj 01:44
Frumpy: dzieki
29 maj 02:18
Frumpy: (...)a nastepnie przekształc do otrzymania wykresu | g(x) |.
Tego troche nie rozumiem oraz tego punktu zielonego
29 maj 08:04
krystek: Przypomnij sobie jak się sporządza wykres :f(x)=If(x)I
(Odbijamy symetrycznie wzg.osi OX część ujemną wykresu)
29 maj 10:02
Frumpy: ach no tak, dzieki, teraz rozumiem
29 maj 12:41