28 maj 21:06
max: pomogę dla przykładu:
spójrzmy na wykres c
D E R
Zw= <−2,2>
f rosnąca nie występuje jest tutaj malejąca dla x= od minu nieskończoności do plus
nieskończoności czyli dla R
28 maj 21:10
Wzynacyenie D i ZW: ok a jak napisać to "matematycznie", że f rosnąca nie występuje
28 maj 21:19
Wzynacyenie D i ZW: i jakie mają być nawiasy zamknięte czy otwarte?
28 maj 21:23
Wzynacyenie D i ZW: a wie ktoś jak zrobić f czy któryś inny bo nie rozumiem tego?
28 maj 21:27
Wzynacyenie D i ZW: .... proszę o pomoc
28 maj 21:33
Wzynacyenie D i ZW: ...
28 maj 21:37
Wzynacyenie D i ZW: pomoże mi ktoś?
28 maj 21:40
max: momencik
ak napisać to "matematycznie", że f rosnąca nie występuje
nic kolego nie piszesz
bo ewidentnie funkcja jest tylko malejaca w tej funkcji
po prostu sie nic nie pisze
piszesz to co masz do obliczenia
przy czym ?
gdy masz wartości −nieskończoności do plus nieskończoności zawsze po obu krańcach otwarte bo
jest to nieskonczone dla tej funkcji.
Twoją winą nie jest to, że nie umiesz, ale Ci sie nie chce...
zrobię Ci jeszcze dla przykładu d
Argumenty x=(− nieskończoności do 0)
Zw=(−niesk do + niesk)
funkcja rosnąca w przedziale dla x=(−niesk do0)
do ktorej klasy chodzisz?
moze potrzebujesz korepetycji?
28 maj 21:44
Wzynacyenie D i ZW: chce tylko nie rozumiem tego zrobię przykład e i f i sprawisz czy dobrze zrobiłem ok?
28 maj 21:49
Wzynacyenie D i ZW: mam jeszcze pytanie czy argumenty to to samo co dziedzina?
28 maj 21:51
max: Tak sprawdzę.
Argumenty=dziedzina dptyczą x−ów
Zbiór wartości − dotyczą osi y
czekam
do której klasy chodzisZ/
28 maj 21:52
Wzynacyenie D i ZW: 1 lo
28 maj 21:53
max: no to ja czekam na odp. co to dwóch pozostałych funkcji z linku 2
to radzę Ci jak najszybciej wziąć się za korepetycje z matematyki na prawdę... wiem coś o tym..
jak nie zadbasz o to teraz to będzie coraz gorzej
28 maj 21:58
Wzynacyenie D i ZW: przykład e
D= (−nieskończoność, 3) albo D= (−nieskończoność, +nieskończoność)
ZW= (−2,2)
f↑ dla x∊ i tu nie wiem jak to napisać
28 maj 21:59
max: D e R
Zw=eR
rośnie dla wszystkich rzeczywistych
jeszcze jedna
28 maj 22:09
Wzynacyenie D i ZW: ? czyli wszystko źle?
28 maj 22:10
max: D e {−4,−3,−2,−1,0} U (znaczek sumy) przedział <0,+niesk)
Zw podobnie
funkcja stała dla y=2
jak chcesz to mogę Ci pomagać bezplatnie z zadan pozostaw swojego maila to ci napisze wiadomosc
z moim mejlem...
28 maj 22:12
Wzynacyenie D i ZW: ostatni twój post to przykład f?
28 maj 22:20
max: no tak
co z pomoca?
28 maj 22:22
Wzynacyenie D i ZW: Mój e−mail:
googlepolska@hotmail.com
wyślij mi wiadomość jakąś żeby tutaj nie podawać nikomu twojego emaila
28 maj 22:25
max: wysłałem wiadomość prześljim mi z tego adresu swoj prawdziwy
28 maj 22:29
krystek: Podaje Tobie instrukcje do przykładu f)
Dziedzina funkcji :to są te x dla których funkcja jest określona D={−4,−3,−2..j.w.
Zw ={−2,−1,0,1,2}
Jeżeli wykres jest punktowy to masz zbiór punktów, jak jest odcinkiem ,krzywą ,prosta to masz
przedziały.
28 maj 22:31
Wzynacyenie D i ZW: wyślij mi maila na prawdziwy email żeby było wiadomo czy dochodzą wiadomosci
28 maj 22:37
max: wysłałem ,sprawdz
28 maj 22:38
Wzynacyenie D i ZW: nie doszła
28 maj 22:40
Wzynacyenie D i ZW: ciągle odświeżam
28 maj 22:40
Wzynacyenie D i ZW: jest juz
28 maj 22:42