matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(( nie umiem
Łukasz505:
Rozwiaz uklady dowolna metoda
⎧
4x+2y=10
a)
⎩
x−y=1
⎧
2y+2x=8
b)
⎩
2y−0,5x=3
28 maj 20:17
maro:
2y=−4x+10 y=−2x+5 x=1+y x=1+2x+5 0=x+6 x=−6 y=2*(−6)+5 y=−8 x=−6 y=−8 rob sam
! leniuchu
28 maj 20:58