rozwiąż równanie
OLa: rozwiaz równanie
x+3x+4>0
28 maj 12:38
Grześ: to nie jest równanie..
28 maj 12:40
Grześ: nie ma równania, nie ma problemu
28 maj 12:40
ziomek: to nierówność jak już

Bo ma > ;< ;≤;;≥
równanie ma =
28 maj 12:42
OLa: oj tam .. kazdy ma prawo do pomylki
28 maj 12:47
siasia: (x+3)*(x+4)>0
x2+4x+3x+12>0
X2+7x+12>0
Δ=b2−4ac
Δ=(7)2−4(1*12)
Δ=49−48
Δ=1
X1=−b+P{Δ}/2a=−7+1/2=−3
x2=−b−√Δ2a=−7−1/2 =−4
rysujesz parabolę z ramionami do góry i zaznaczasz −4 i −3 jako miejsca zerowe funkcji i odp.
to :x∊(−∞,−4)∪(−3,+∞)
28 maj 13:52