funkcje
Agnieszka: Sporządź wykres funkcji f(x)= 32 * 2x − 1 oraz opisz jej własności:
a) dziedzina
b) zbiór wartości
c) miejsca zerowe
d) monotoniczność
e) różnowartościowość
f) wartości ekstremalne
g) parzystość i nieparzystość
h) Dla jakich argumentów wartości tej funkcji są dodatnie, a dla jakich niedodatnie?
27 maj 23:49
ancymon: 32=25
f(x)=25+x − 1
27 maj 23:55
ancymon: więc jest to funkcja 2x przesunięta o 5 jednostek w lewo i jedną w dół
27 maj 23:55
28 maj 00:01
aneta: f(x)=32*2x−1
3 kwi 16:01
3 kwi 16:02