...
VVerka: Zad.1 Maksymalny przedział, w którym funkcja y=4(x−3)
2+2 jest malejąca to .....
| | 1 | |
Zad.2 Sinus kąta ostrego jest równy |
| . cosinus tego kąta ma wartość:.... |
| | 3 | |
Zad.3 Ile rozwiązań ma równanie x
3+4x
2−x−2=0
Zad.4 Liczba 2
11*4
5*8
3 jest równa....
Zad.5
27 maj 18:47
VVerka: Proszę o obliczenia
27 maj 18:47
Godzio:
Zad. 1
Postać kanoniczna: f(x) = a(x − p)2 + q
Dla a > 0
f ↗ ⇔ x ∊ <p,∞)
f ↘ ⇔ x ∊ (−∞,p>
Zad. 2
sin2α + cos2α = 1 ⇒ cosα = √1 − sin2α
Zad. 3
Na pewno dobrze przepisane ?
Zad. 4
45 = 210
83 = 29
211 * 210 * 29 = 211 + 10 + 9 = 230
27 maj 18:52
VVerka: do 2 nie ma takiej odp.

A w zad. 3 powinno być nie −2 tylko −4
27 maj 18:58
VVerka: to w 1 w końcu jak
27 maj 18:59
Godzio:
W drugim sobie podstaw i oblicz

Zad. 3
x
3 + 4x
2 − x − 4 = x
2(x + 4) − (x + 4) = (x + 4)(x
2 − 1) = (x + 4)(x − 1)(x + 1)
Odp: 3 rozwiązania
27 maj 19:00
Godzio: A pierwsze schemat napisałem teraz sam podaj odp.
27 maj 19:01
krystek: @Werka masz wszystko podane przez Godzia i zabież się do liczenia!
27 maj 19:43
krystek: zabierz
27 maj 19:44