cięzkie zadanie nr.2
Sławek: Pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłowego czworokątnego jest równe 320cm
3, a
objętość graniastosłupa 640cm
3. Oblicz wymiary tego graniastosłupa.
Czarna magia a mi grozi nie zdanie

Błagam o pomoc. O dokładne rozpisanie oraz o dokładny
rysunek co i jak.
27 maj 17:15
bart:

2a
2+4ab=320
a*a*b=640
i ladnie wylicz

jezeli nie dasz rady tego zrobic to chyba slusznie grozi Ci niezdanie..
27 maj 17:31
Sławek: no niestety. rozumiem to co napisałeś ale obliczyc tego nie jestem w stanie.
27 maj 17:38
oaxoaxoax: bart, przypadkiem nie ma błędu w tym co piszesz ? Pole powierzchni bocznej wynosi 320, a nie
PC. To czy przypadkiem nie powinno być samo 4ab=320?
27 maj 17:48
Sławek: tak on ma błąd. Już to obliczyłem dzięki temu, ze to zauwazyles.
a = 8 , b = 10.

Dzięki Wam wielkie za pomoc.

1 z 4 zadań gotowe
27 maj 17:52
bart: nie doczytalem, sorry
27 maj 18:25