matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
piotrek:
proszę o pomoc z tą całką
xdx
sin
2
x
27 maj 15:03
ancymon:
x
1
∫
dx = |u=x v'=
u'=1 v= −ctgx| = −xctgx + ∫ ctgx dx = −xctgx +
sin
2
x
sin
2
x
ln|sinx| + C
27 maj 15:46