matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Dawid:
Wyznacz ciąg arytmetyczny mając dane a
6
=4 i a
1
6
=10
27 maj 13:55
Bogdan:
10 − 4
6
r =
=
= 0,6
16 − 6
10
a
n
= 4 + (n − 6)*0,6 = 0,6n + 0,4
27 maj 14:00
Dawid:
Dziękuję!
27 maj 14:02