matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstrema
monika:
wyznacz ekstrema f−cji dwóch zmiennych f(x,y)= 3(x−1)
2
+4(y+2)
2
chodzi mi własciwie tylko o poczatek zadania bo sie zamotalam
ile wynosi pierwsza pochodna po iksie i po igreku
26 maj 23:44
Bogdan:
f'
x
= 6(x − 1), f'
y
= 8(y + 2)
26 maj 23:46