oblicz resztę z dzielenia
sylwek1305: oblicz resztę z dzielenia wielomianu W(x)=3x4−5x2+2x+6 przez dwumian(x+1) nie wykonując
dzielenia
26 maj 21:29
ysiulec: Mając dzielnik postaci Q(x)=x−a
to R (reszta) = W(a)
a = 1
R − w(1) = 3−5+2+6=6
26 maj 21:32
ICSP: na pewno a =1 ?
26 maj 21:42
Eta:
poprawne rozwiązanie:
R= W( −1) = 3−5−2 +6=.........
26 maj 21:44
ICSP: Witaj Eta
26 maj 21:48
sylwek1305: i które jest dobrze?
26 maj 21:52
sylwek1305: podaliście dwa rozwiązania które jest dobre?
26 maj 22:03
Eta:
Napisałam poprawne rozwiązanie
26 maj 22:08