matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj współrzędne punktu symetrycznego
Mika:
Jakie współrzędne ma punkt symetryczny do punktu P=(100,500) względem punktu S=(3,5)? Pomocy
!
26 maj 21:15
Kejt:
S
S
(P)=P'
x
p
+x
p'
x
s
=
2
100+x
p'
3=
2
6=100+x
p'
x
p'
=−94
y
p
+y
p'
y
s
=
2
dokończ..
26 maj 21:42