| π | 3π | 5π | 7π | 9π | ||||||
16 sin | * sin | * sin | * sin | * sin | ||||||
| 18 | 18 | 18 | 18 | 18 |
| 1 | ||
sin(60−x)*sinx*sin(60+x)= | sin(3*x) | |
| 4 |
| 1 | ||
16* | *1*sin 10o*sin50o*sin70o*)= | |
| 2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
=8* sin(60o−10o)*sin(10o)*sin(60+10o)=8* | sin(3*10o)=8* | * | =1 | |||
| 4 | 4 | 2 |
| 9π | ||
sin | = 1 | |
| 18 |
| π | 3π | 5π | 7π | |||||
16sin | *sin | *sin | *sin | = | ||||
| 18 | 18 | 18 | 18 |
|
| |||||||||||||||||||||
= | * | * | ||||||||||||||||||||
|
|
|
| ||||||||||||||||||||
* | |||||||||||||||||||||
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
= | * | * | ||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||
* | |||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
| |||||||||||||||||||||
= | * | * | ||||||||||||||||||||
|
|
|
| ||||||||||||||||||||
* | |||||||||||||||||||||
|
|
|
| |||||||||||||||||||||
= | * | |||||||||||||||||||||
|
|
|
| |||||||||||||||||||||
= | * | |||||||||||||||||||||
|
|
|
| |||||||||||||||||||||
= | * | |||||||||||||||||||||
|
|
| 1 | sin10o*cos10o | |||
=16* | *1* | *cos20o*cos40o= | ||
| 2 | cos10o |
| 4sin20o*cos20o*cos40o | 2sin40o*cos40o | sin80o | ||||
= | = | = | =1 | |||
| cos10o | sin80o | sin80o |
| 4*(2sin10*cos10)*sin50*cos20 | |
= | |
| cos10 |
| 2*(2*sin20*cos 20)*sin(50) | 2sin40*cos40 | |||
= | = | = | ||
| cos 10 | cos10 |
| sin(80) | ||
= | =1 | |
| sin(80) |
| π | ||
n*θ = | + (k−1)π , k∊Z | |
| 2 |
| (2k−1)π | ||
n*θ = | ||
| 2 |
| (2k−1)π | ||
θ = | ||
| 2n |
| (2k−1)π | ||
xk = cos( | ) , k = 1,2,..,n | |
| 2n |
| (2k−1)π | ||
Tn(x) = a∏k=1n(x−cos( | )) | |
| 2n |
| (2k−1)π | ||
1 = a∏k=1n(1−cos( | )) | |
| 2n |
| 1 | |||||||||||
a = | |||||||||||
|
| 1 | |||||||||||
a = ∏k=1n | |||||||||||
|
| |||||||||||
Tn(x) = ∏k=1n | |||||||||||
|
| (2k−1)π | (2k−1)π | (2k−1)π | ||||
1 − cos( | ) = cos2( | ) + sin2( | ) | |||
| 2n | 4n | 4n |
| (2k−1)π | (2k−1)π | |||
−cos2( | ) + sin2( | ) | ||
| 4n | 4n |
| (2k−1)π | (2k−1)π | |||
1 − cos( | ) = 2sin2( | ) | ||
| 2n | 4n |
| (2k−1)π | (2k−1)π | |||
∏k=1n(1−cos( | )) = ∏k=1n(2sin2( | )) | ||
| 2n | 4n |
| (2k−1)π | ||
∏k=1n(1−cos( | )) = | |
| 2n |
| (2k−1)π | (2k−1)π | |||
∏k=1n(2sin( | ))∏k=1n(sin( | )) | ||
| 4n | 4n |
| (2k−1)π | ||
∏k=1n(1−cos( | )) = | |
| 2n |
| (2k−1)π | (2(n−k+1)−1)π | |||
∏k=1n(2sin( | ))∏k=1n(sin( | )) | ||
| 4n | 4n |
| (2k−1)π | ||
∏k=1n(1−cos( | )) = | |
| 2n |
| (2k−1)π | π | (2k−1)π | ||||
∏k=1n(2sin( | ))∏k=1n(sin( | − | )) | |||
| 4n | 2 | 4n |
| (2k−1)π | ||
∏k=1n(1−cos( | )) = | |
| 2n |
| (2k−1)π | (2k−1)π | |||
∏k=1n(2sin( | ))∏k=1n(cos( | )) | ||
| 4n | 4n |
| (2k−1)π | ||
∏k=1n(1−cos( | )) = | |
| 2n |
| (2k−1)π | (2k−1)π | |||
∏k=1n(2sin( | )cos( | )) | ||
| 4n | 4n |
| (2k−1)π | (2k−1)π | |||
∏k=1n(1−cos( | )) =∏k=1n(sin( | )) | ||
| 2n | 2n |
| |||||||||||
Tn(x) = ∏k=1n | |||||||||||
|
| (2k−1)π | ||
∏k=1n(sin( | )) | |
| 2n |