kto pomoże?
seba: 1)dla jakich wartości parametru m funkcja:
f(x)=x2−(m−5)x+m2+m+14=0
ma 2 różne pierwiastki rzeczywiste jednakowych znaków.?
2) dla jakich wartości parametru m dziedzina funkcji:
f(x)=1√(m2+m−6)x2+(m−2)x+1
jest zbiór wszystkich liczb rzeczywistych?
3) dana jest funkcja:
f(x)=−x2+4x−3
a) podaj postać kanoniczną i iloczynową
b)wyznacz najmniejszą i nawiększą wartość funkcji w przedziale<12;5>
c) w zależnośći od wartośći parametru m podaj liczbę rozwiązań równania: |f(x)|=m
4) nie obliczając miejsc zerowych funkcji kwadratowej:
f(x)=x2+20x−19
oblicz wartość wyrażenia:
a) 1x1+1x2
b) x13+x23
26 maj 21:13
seba: ktoś pomoże?
30 maj 21:20
seba: ;>
30 maj 21:47