matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
lalla;):
obicz wysokość trójkonta równobocznego jeśli jego pole wynosi 3
√
3
cm
2
26 maj 21:04
M:
17 mar 06:30
Krzysiek:
a
2
√
3
=3
√
3
4
a
2
√
3
=12
√
3
a
2
=12 a=2
√
3
a
√
3
h=
2
2
√
3
*
√
3
h=
=3
2
17 mar 09:37
Kermit:
P
Δ
=3r
2
√
3
i h=3r r−− dł. promienia okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny to w tym zad: 3r
2
√
3
= 3
√
3
⇒ r=1 h=3
17 mar 22:20