matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiazanie
anka:
Romb o polu 120cm
2
ma przekątne różniące się o 14cm
2
. Wyznacz długość tych przekątnych i boku rombu
26 maj 20:30
anka:
prosze o pomoc
26 maj 20:34
anka:
prosze..
26 maj 20:48
Eta:
e, f −−− długości przekątnych , e,f >0 i f >e
e*f
P=
, i f−e= 14
2
rozwiąż układ: e*f= 240 f= 14+e otrzymasz e= 10 , f= 24 to: a
2
= 5
2
+12
2
a= 13
26 maj 20:54