matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
help:
log
14
2=a log
14
5=b log
7
50=?
26 maj 20:06
Eta:
log
c
b
log
a
b=
log
c
a
log
14
50
log
14
5
2
+log
14
2
log
7
50=
=
=
log
14
7
log
14
14 −log
14
2
2log
14
5+log
14
2
2b+a
=
=
1−log
14
2
1−a
26 maj 20:29