matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
KASIA:
proszę o pomoc. czy to ma tak być ? napisz równanie okręgu o średnicy AB, wiedząc, że: a) A=(2,−4) B=(2,4) b) A=(−2,3) B=(5,3) odp. a) (x−2)
2
+y
2
=16 b) (x−
3
2
)
2
+(y−3)
2
=
49
4
dziękuje z góry za pomoc !
26 maj 16:55
XXe:
tak
26 maj 17:08
KASIA:
dziękuje : )
26 maj 17:16