funkcja i jej wartosci
madzia1: pomocy na jutro
x3dla x nalezy(−2,1)
dana jest funkcja f(x)=1xdla x nalezy<1,+nieskonczenie)
a)oblicz wartosc wyrazenia f(−√2)+f(√2)
b)naszkicuj wykres funkcji f
c)podaj zbior wartosci funkcji f
d)podaj maksymalne podzialy monotonicznosci funkcji f
e)czy funkcja f jest rownowartosciowa.odpowiedz uzasadnij
z gory bardzo dziekuje za pomoc
26 maj 07:15
pomagacz:

chodzi o taki zapis?
x
3 dla x∊(−2, 1)
dana jest funkcja
a)
| | 1 | | 1 | |
f(−√2) + f(√2) = − |
| + |
| = 0 |
| | √2 | | √2 | |
b)
wykres na rysunku
c)
D
−1∊(−
∞, 0)∪(0,
∞)
d)
f(x)↘ ∊ (−
∞, 0) ∪(0,
∞)
e)
funkja jest różnowartościowa, ponieważ nie istnieją argumenty o tej samej wartości
26 maj 11:05
madzia1: mam pytanko co oznacza ten znak w pisowni np;f(x)⬡(2,1)⬠(0,1)
chodzi mi o ten znak⬠ Prosze o szybka odpowiedz
27 maj 07:14
Nie jestem mądry: Klamra... to znaczy zarówno (2,1) jak i (0,1) należą do funkcji f(x)
27 maj 08:45