matematykaszkolna.pl
Info dla uczniów uczących sie matematyki rozszerzonej Gustlik: Kochani − proponuję wejść na stronę wydawnictwa Podkowa http://www.podkowa.gda.pl/sklep.php?k=dzialy&id=46 . Tam można znaleźć książki i podręczniki z ciekawymi zadaniami, nawet sprzed kilku lat, np. z roku 2004, a wówczas program był na wyższym poziomie niż teraz, więc należy się spodziewac ciekawych zadań − łamigłówek, zwłaszcza że autorki tych podręczników − Alicja Cewe i Halina Nahorska są bardzo pomysłowe, jeżeli chodzi o układanie zadań matematycznych − w jednym zadaniu potrafi być np. geometria analityczna, logarytmy, funkcja kwadratowa z parametrem, równanie wykładnicze i trygonometria. Ja sam mam taki zbiór zadan maturalnych cz. I z 2002 roku z tego wydawnictwa, zielona okładka, właśnie tycnh autorek − zadania baaaardzo pomysłowe. Jeżeli udałoby się komuś z Was zdobyć ten zbiór − naprawdę polecam emotka Może udać się do księgarni? Mnie się udało ten zbiór kupić w księgarni − z przeceny za.... 5 zł. Tylko musiałem zamówić, bo na stanie nie mieli. A łamigłówki tam są niezłe. A może poszperać w necie, np. na Allegro?
26 maj 01:04