matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb
mis:
3. Wyznacz kąty rombu o boku 5cm i przekątnej 4cm.
25 maj 22:06
Anna:
piszę
25 maj 23:23
Anna:
d
2
α
= sin
a
2
α
2
α
sin
=
= 0,4 ⇒
≈ 24
0
⇒
α≈ 48
0
2
5
2
β
≈ 180
0
− 48
0
=132
0
25 maj 23:31