prosze o pomocc
olciaa: wyznacz punkty wspolne dwoch funkcji kwadratowych
y=x2+x+1
y=−6x+9
to jest uklad rownan
25 maj 21:00
Tomek.Noah: ja tu widze jedna funkcje kwadratowa dobrze jest resc przepisana czy zle przepisales przyklad?
25 maj 21:03
olciaa: dobrze jedna ma byc, pomylilo mi sie
25 maj 21:09
olciaa: prosze o zapis, delte sama oblicze
25 maj 21:18
Tomek.Noah: 7x2+x−8=0
25 maj 21:20
Kejt:
x2+x+1=−6x+9
x2+7x−8=0
a nie tak..?
25 maj 21:22
olciaa: moge prosic o wczesniejszy zapis czyli skąd to rownanie
25 maj 21:23
olciaa: no raczej tak
25 maj 21:24
dawidos: −6x+9=x*x+x+1
0=x*x+7x−8
Δ=49+64
Δ=113
25 maj 22:03
Kejt: 4*8=64? gratuluję znajomości tabliczki mnożenia.
25 maj 22:08