matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Kornelcia:
Jak to rozwiązać
? Dane są wielomiany: u(x)=2x2−1 oraz w(x)=−x3+3x. Wyznacz wielomian h(x)=[u(x)]2−w(x), uporządkuj go i podaj jego stopień.
25 maj 20:55
Eta:
h(x)= (2x
2
−1)
2
−( −x
3
+3x) = 4x
4
−4x
2
+1+x
3
−3x= ........ uporzadkuj ...
25 maj 20:58
M4ciek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/96585.html
Ile razy to samo...
25 maj 20:58