matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wartości parametru m.../ liceum matematyka podstawowa
Jamelia :
Dla jakich wartości parametru m, wielomian W(x)= x do potęgi 3−(2m+1)x kw.+3,5x+m−4 jest podzielny przez dwumian P(x)= x−2
25 maj 20:35
krystek:
W(2)=0 i licz
25 maj 20:39