prosze o pomoc
andzia: wyznacz punkty wspolne funkcji liniowej z hiperbolą
{xy=4
{y+x=5
to jest jeden uklad rownan
25 maj 20:31
Eta:
(1,4) , (4,1)
25 maj 20:37
andzia: dziękuje bardzo

i jeszcze to jak mozna bo chce sie upewnic czy mam dobrze
x+y=6
xy=8
25 maj 20:40
Godzio:
(4,2) (2,4)
25 maj 20:41
Eta:
25 maj 20:42
andzia: dzięki a mozesz napisac ten układ przed delta
25 maj 20:46
Eta:
1) y= 6−x
2) x(6−x)= 8 => −x2+6x −8=0 .... Δ=....
25 maj 20:54
olciaa: ok dzięki wielkie
25 maj 21:07
olciaa: i mam jeszcze prosbe zeby to pierwsze tez tak napisac
25 maj 21:11
olciaa: czy to ma byc tak
y=(5−x2) (5−x)−4
−x2+5x−4
25 maj 21:20
Eta:
2) y= 5−x
1) x( 5−x)=4 => −x2 +5x −4=0 .......... Δ=....
25 maj 21:22
olciaa: co robi ta jedeynka przed x i czemu jest tylko pol nawiasu ?
25 maj 21:32
olciaa: jeszcze to poprosze rozwiazac jak mozna
y=x2+x+1
y=−6x+9
25 maj 21:35