matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Basia:
Rozłóż wielomian w(x)= 14x
3
−7x
2
+4x−2 na czynniki jak najniższych stopni.
25 maj 19:29
Eta:
W(x)= 7x
2
( 2x −1) +2( 2x −1) = (2x−1)(7x
2
+2)
25 maj 19:48
Sylwia:
1
2(x−
)(7x
2
+2)
2
25 maj 19:50
Sylwia:
Eta, zrób moje zadanie
25 maj 19:51