POMOCY!!!
cienka z matmy: 1.wykaż, że dla kąta ostrego α prawdziwa jest tożsamość cos2α*sinα+sinus do trzeciej α=sinα
2. wykaż, że tg2α+1=1/cosα
3. oblicz wartość wyrażenia W=(cos30 stopni+tangens30 stopni)do −3
25 maj 18:22
Eta:
1) L= sinα( cos
2α+sin
2α)= sinα*1= sinα , L=P
| | sin2α | | sin2α+cos2α | | 1 | |
2) L= |
| +1= |
| = |
|
|
| | cos2α | | cos2α | | cos2α | |
| | √3 | | √3 | | 5√3 | | 6 | |
3) W= ( |
| + |
| )−3 = ( |
| )−3= ( |
| )3=.... dokończ |
| | 2 | | 3 | | 6 | | 5√3 | |
25 maj 20:25