matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help .
KASIA:
Help ! ; / mam tu takie zadanka:
http://imageshack.us/photo/my-images/32/obrazce.jpg/
czy one są dobrze zrobione ? :
http://imageshack.us/photo/my-images/202/obraz001pdl.jpg/
Błagam .. : ) Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź : )
25 maj 14:17
Godzio:
1. Ok 2. Wyznaczyłaś tylko dziedzinę, a nie rozwiązania: D = R − {−
√
11
,
√
11
}
11 − x
= 0 ⇒ 11 − x = 0 ⇒ x = 11 Odp: B
x
2
− 11
1
3. Zawsze w takich zadaniach wyznaczaj dziedzinę, D = R − {
}
2
Reszta ok,
3x
+
3−x
2
+3x
−x
2
+ 6x
+
3
4. Trzecia linijka:
=
(x − 3)(x − 1)
(x − 3)(x − 1)
5. Ok
25 maj 14:29
KASIA:
dziękuje bardzo . ;: )
25 maj 14:30
KASIA:
ale dlaczego w drugim tak
25 maj 14:33
Godzio:
a
= 0 ⇔ a = 0 i b ≠ 0
b
25 maj 14:53
KASIA:
ok
dzięki .
25 maj 15:31